1. Θυμάστε πότε και ποιο ήταν το πρώτο σας σκίτσο για το οποίο νιώσατε… υπερήφανος;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν νοιώθω περήφανος για κανένα σκίτσο μου.

  2. Πόση ώρα μπορεί να απαιτήσει ένα σκίτσο από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική απεικόνισή της;

Ο Σκιτσογράφος είναι ενταγμένος στα πλαίσια της λειτουργίας μιας εφημερίδας ή ενός εντύπου όπου τα πάντα πρέπει να γίνονται σύντομα και όσο το δυνατόν αποδοτικότερα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της φιλοσοφικής ενατένισης και προβληματισμού ή της αναμονής της έμπνευσης . Το συντομότερο το καλύτερο.

  3. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η γελοιογραφική έμπνευση σε καθημερινή βάση;

Το δύσκολο δεν είναι να βρεις θέμα αλλά να ανταγωνιστείς όλους αυτούς που είναι το θέμα σου. Συνήθως είναι αστειότεροι από τα σκίτσα που τους διακωμωδούν όπως πολιτικοί, αναγνωρίσιμοι, τηλεμαϊντανοί, σωτήρες, λαϊκιστές...

  4. Τι είναι για 'σας μια εύστοχη γελοιογραφία και ποια μπορεί να είναι η δύναμή της;

Το τι σημαίνει εύστοχη γελοιογραφία το κρίνουν οι αναγνώστες. Η δύναμη μιας γελοιογραφίας είναι ίση με την δύναμη μιας γνώμης. Μπορεί να αλλάξει τα πάντα μπορεί και να περάσει αδιάφορη.

 5. Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος σκιτσογράφος-γελοιογράφος τον οποίο ξεχωρίζετε;

Έχοντας δουλέψει σε έντυπα διαφόρων χωρών και έχοντας γνωρίσει διάφορους σκιτσογράφους στην Ευρώπη πιστεύω πως ο κάθε δημιουργός είναι ξεχωριστός και έχει κάτι να πει. Ο δημιουργός που κάνει καλή δουλειά βελτιώνει και τους άλλους.

 * Ο Κώστας Κουφογιώργος γεννήθηκε το 1972. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο περιοδικό «Οδηγητής» το 1990 και από τότε, μεταξύ άλλων, σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, όπως «Επενδυτής», «Ριζοσπάστης», «Εποχή», «Κέρδος», «Το παρόν», «4 τροχοί», «Φωτογράφος», «Εννιά», «Βαβέλ», «Αντί», «Ποπ-Ροκ», ενώ σήμερα συνεργάζεται με την «Ελευθεροτυπία». Δουλειά του έχει επίσης δημοσιευτεί στον γερμανικό, αυστριακό, ελβετικό και δανέζικο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, καθώς επίσης και σε εκδόσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου σε Γερμανία, Η.Π.Α., Γαλλία, Ν. Αφρική και Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει κάνει μία ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Γερμανία και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις σκίτσου κυρίως στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Επισκεφθείτε: koufogiorgos.de.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood