1. Θυμάστε πότε και ποιο ήταν το πρώτο σας σκίτσο για το οποίο νιώσατε… υπερήφανος;

Υπερήφανος δεν το λες, αλλά μου αρέσει ακόμα το πρώτο σκίτσο που είχα φτιάξει. Εποχή 5ου συνεδρίου ΠαΣοΚ και ο Σημίτης να προσπαθεί να μιμηθεί τον μακαρίτη.

  2. Πόση ώρα μπορεί να απαιτήσει ένα σκίτσο από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την τελική απεικόνισή της;

Από μία ώρα μέχρι όσο πάει. Στη «Γαλέρα», για παράδειγμα, έφτανα τα δύο εικοσιτετράωρα. Κατά κανόνα πάντως ένα καθημερινό σκίτσο μού παίρνει λίγες ώρες. Πιο χρονοβόρα είναι η σύλληψη.

  3. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η γελοιογραφική έμπνευση σε καθημερινή βάση;

Όλα εξαρτώνται από τον πόσο χρόνο έχεις για να παραδώσεις το σκίτσο. Και βέβαια από τη διάθεσή σου να δουλέψεις. Αν είσαι στις μαύρες σου ασ’ τα να πάνε. Όπως και να ’χει όμως, ύστερα από τόσα χρόνια έχεις εξασκηθεί οπότε ακόμα κι αν δεν κάνεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει, σίγουρα δεν θα κάνεις κάτι για το οποίο θα κρύβεσαι…

  4. Τι είναι για σας μια εύστοχη γελοιογραφία και ποια μπορεί να είναι η δύναμή της;

Να συζητηθεί, να καταφέρεις τον αναγνώστη να νιώσει ότι τον αφορά. Η δύναμη της τώρα είναι μεγάλη κουβέντα. Με την παρακμή του Τύπου σίγουρα δεν έχει την απήχηση που είχε στο παρελθόν.

 5. Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος σκιτσογράφος-γελοιογράφος τον οποίο ξεχωρίζετε;

Ο Ιωάννου.

 * Ο Τάσος Αναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Σχολή σκίτσου Ορνεράκη. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα «Τα Νέα» και τα περιοδικά «Αντί» και «Γαλέρα». Σήμερα εργάζεται στην εφημερίδα «Αυγή», ενώ δημοσιεύει σκίτσα και κόμικς στα περιοδικά «Σχεδία» και «Hot Doc» αντίστοιχα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις...

Αναζητήστε στον ιστότοπο...

How to Carve Wood