Παναγιώτης Βήχος: μία καταγγελία, η απίστευτη δικαστική σκευωρία και η αθώωσή του 14 χρόνια μετά!
«Αθωώθηκε ΠΑΜΨΗΦΕΙ ο Παναγιώτης Βήχος με πρόταση μάλιστα και του εισαγγελέα, από μια καραμπινάτα στημένη σκευωρία της ασφάλειας. Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρίας η κατηγορία κατέπεσε εντελώς.», διαβάζουμε στo tsak-giorgis.blogspot.com.
Η πρωτοφανής υπόθεση ξεκινά το 1998, όταν ο Π. Βήχος με άρθρο του σε εφημερίδα, καταγγέλλει κύκλωμα σωματεμπορίας στη Σαντορίνη, με επικεφαλής τον αστυνομικό διοικητή του νησιού. Όσα ακολουθούν αντιγράφονται από το alfavita.gr:
«Όλα αυτά που έμαθα, τις φωτογραφίες που έβγαλα καθώς και τις μαρτυρίες που συγκέντρωσα τις πήγα στον εισαγγελέα του νησιού, ο οποίος αρνήθηκε να έρθει στη «Βίλα Αργύρη» που εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί ο διοικητής! Αναγκάστηκα να φύγω αμέσως από το νησί γιατί υπήρχε κίνδυνος και για τη ζωή μου. Στο τέλος του άρθρου που δημοσίευσα το 1998 έγραφα: «Υπάρχει κάποιος αδιάφθορος να βάλει το νυστέρι;».
Μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας μου ο εισαγγελέας του κράτους με έστειλε στη Νάξο να παραδώσω ότι στοιχεία είχα στον εισαγγελέα και ανακριτή του νησιού. Αυτό και έκανα, και από αυτούς έμαθα ότι τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει και ο δεσπότης του νησιού που συγκέντρωσε και 330 υπογραφές από ένα μόνο χωριό, το Βόθωνα! Αντί να γίνουν έρευνες για αυτές τις καταγγελίες μετατέθηκε ο δεσπότης σε άλλο νησί! Η εισαγγελέας και η ανακρίτρια πάντως παρέπεμψαν το διοικητή με βούλευμα, μαζί με άλλους δύο αστυνομικούς κατηγορώντας τους για σωματεμπορία. Ξεκίνησαν οι δίκες στη Σύρο που εν τω μεταξύ είχε μετατεθεί ο διοικητής, ο οποίος πήρε βαθμό και έγινε αστυνόμος! Σήμερα είναι ταξίαρχος!
Στις τρεις πρώτες δίκες ο διοικητής δεν ήρθε προφασιζόμενος φόρτο εργασίας! Πέντε ημέρες πριν γίνει η τέταρτη δίκη ήρθε σπίτι μου κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος με επικεφαλής τον κ. Σφακιανάκη, δύο αστυνομικούς και μία εισαγγελέα, λέγοντάς μου ότι υπάρχει καταγγελία ότι από τον υπολογιστή μου γίνεται διακίνηση παιδικής πορνογραφίας(!) και ότι οι «Ράμπο» της ΓΑΔΑ ανακάλυψαν την ΙΡ μου σε μήνυμα που είχε γραφτεί σε πορνοσελίδα με το τηλέφωνο μιας δικηγόρου από το Ηράκλειο της Κρήτης!
Λόγω συντομίας να αναφέρω ότι, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το τηλέφωνο της δικηγόρου το είχε βάλει μία πρώην φίλη του φίλου της η οποία καταδικάστηκε! Όμως μία ημέρα πριν το δικαστήριο στη Σύρο κυκλοφόρησε η "Espresso" η οποία έγραφε «Κύκλωμα σωματεμπορίας σε ολόκληρη την Ελλάδα» και κατονόμαζε εμένα σαν «αρχηγό» του κυκλώματος, δημοσιεύοντας και δύο φωτογραφίες μου, στην μία από αυτές κρατούσα την Κόκκινη Σημαία!
Στο δικαστήριο, λοιπόν, οι δικηγόροι του διοικητή έδειχναν την "Espresso" λέγοντας «Να, ποιος είναι ο Βήχος». Ο δε εισαγγελέας με ρωτούσε ποια είναι τα κίνητρά μου, αν ανήκω σε «εξτρεμιστική οργάνωση» κ.λπ.! Παρ’ ότι ακόμα και αστυνομικός από το τμήμα του διοικητή κατέθεσε εναντίον του, ο διοικητής αθωώθηκε! Έγινε διαδήλωση στη Σύρο από φεμινιστικές οργανώσεις που κατήγγειλαν το διοικητή και το δικαστήριο που τον αθώωσε.
Από εκεί και πέρα άρχισε ο Γολγοθάς μου. Με κυνηγούν 14 χρόνια, έχω αθωωθεί δύο φορές από το Πλημμελειοδικείο, με άφησε ελεύθερο και ο ανακριτής, που με ανέκρινε, λέγοντάς μου ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον μου. Κάποιες «φωτογραφίες» που παρουσίασαν στα δικαστήρια δεν βρέθηκαν σε φάκελο στον υπολογιστή μου και δεν ήταν καν φωτογραφίες αλλά ίχνη, σκιές που υπάρχουν σε όλους όσους κατέχουν υπολογιστές και μπαίνουν στο διαδίκτυο.
Προσπάθησαν να με κατηγορήσουν ότι έβγαζα χρήματα εκμεταλλευόμενος ανήλικα κοριτσάκια(!), αλλά όλες οι γελοίες και αισχρές κατηγορίες των ασφαλιτών της ΓΑΔΑ και των εισαγγελέων που συνεργάζονται μαζί τους κατέρρευσαν στα δικαστήρια στην Ελλάδα αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου πήγε την υπόθεση το ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι), το οποίο καταδίκασε την Ελλάδα! Παρ’ όλα αυτά με παρέπεμψαν να δικαστώ στο Κακουργιοδικείο στη Λουκάρεως με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας!»
Ο Π. Βήχος είναι υπεύθυνος ύλης και Συντακτικής Επιτροπής στην ιστοσελίδα politikokafeneio.com.









